woensdag 2 februari 2011

Aanleg fietspad Oudendijk-Grosthuizen dichterbij.

De Raad van State heeft vorige week vrijwel alle bezwaren tegen de aanleg van een fietspad tussen Oudendijk en Grosthuizen afgewezen.
Maar de gemeente Koggenland moet wel de officiƫle kaart bij het bestemmingsplan voor het pad aanpassen. Zodra dat is gebeurd, kan het omstreden fietspad worden aangelegd.
Een aantal bewoners van Oudendijk maakte bezwaar tegen de aanleg van het ruim twee kilometer lange fietspad. Ze twijfelen over de noodzaak van het pad, vinden de aansluiting van het pad op de Dorpsweg gevaarlijk en vinden die aansluiting ongelukkig gekozen. Als het pad er dan toch moet komen, dan liever een stuk verderop langs de Dorpsweg, aldus de bewoners. Volgens de gemeente is die alternatieve aansluiting niet mogelijk, omdat de landeigenaresse haar grond hiervoor niet wil afstaan. De Raad van State vindt het daarom redelijk dat de gemeente voor de nu geplande aansluiting heeft gekozen.
De Raad oordeelt ook dat de aansluiting van het fietspad op de Dorpsweg met diverse verkeersmaatregelen veilig genoeg wordt. Ook vindt de Raad dat de behoefte aan het pad voldoende is aangetoond. Het pad moet voor een veilige fietsverbinding zorgen voor schoolgaande kinderen en toeristen. Bezwaarmaakster S. Park wees de Raad op een fout op de plankaart. Daaruit bleek dat de berm van het pad door een deel van haar tuin is geprojecteerd. De Raad heeft de gemeente opgedragen om die fout te herstellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten